Geen verzendkosten
Gratis verzending
(vanaf 2 stuks) Geen verrassingen.
Zeer scherpe prijzen
Scherpe prijzen
Je zit altijd goed.
Service gericht
Service gericht
U staat voorop.

Uitleg bandenlabel

 

ROLWEERSTAND / ENERGY VERBRUIK VERGELIJK JE MET HET EUROPEES BANDENLABEL

De energie die verloren gaat wanneer een band in beweging komt wordt gezien als 'rolweerstand' en heeft invloed op het brandstofverbruik en dus het milieu. De gevolgen van de rolweerstand is dat dit gemiddeld 20% van de energie naar zich toe trekt en dus ook 20% invloed heeft op het brandstofverbruik.Simpel gezegt kan je zeggen hoe lager de rolweerstand is hoe minder energy er verloren gaat, waardoor dus ook het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot omlaag gaat. 


In de verordening label EU, wordt rolweerstand uitgedrukt in letters, variërend van A tot en met G. A is de best presterende band in zijn categorie; G is momenteel de minst presterende. D wordt niet gebruikt als een cijfer, hierdoor is er een duidelijke scheiding tussen de bovenste en onderste drie letters te krijgen - de beste en de slechtste. Om de resultaten goed te vergelijken, en een zo eerlijk mogelijke labeling te krijgen. Is er besloten om een gestandaardiseerde testmethode te ontwikkelen, immers elke bandenfabrikant is verantwoordelijk voor zijn eigen label ( ze testen hem dus zelf ) Deze test methode is opgesteld door de Europese Comissie, en deze houd hier ook toezicht op.

 

 

 

 

Wat is het verschil tussen een A score en een G score op het brandstofverbruik.

 

Het verschil is 6 liter op 1000 Km, als we dit doorrekenen dat iemand 30,000 Km per jaar zou rijden dan levert dit een besparing op van 180 liter brandstof per jaar, tegen de huidige brandstof prijs van benzine levert dit een besparing op van zo’n 250 Euro per jaar.

Continental Michelin Uniroyal BFGoodrich
Sportiva Fulda GT Radial Firestone Falken
Yokohama Dunlop Bridgestone Wanli Gislaved
Nankang Infinity Vredestein Maxxis Kleber
Hankook Toyo Tires Nokian Tyres Goodyear Semperit